Gaelic, haggis och kilt

Även denna söndag måste jag säga att tiden går väldigt fort, vart tog den här veckan vägen och vart tog denna månaden vägen? Idag är det redan den 31januari. Det är 8veckor kvar tills Daniel kommer hit, 3,5 månad tills jag åker hem till Sverige för gott. Men innan dess ska jag hinna med massa roliga saker.

I fredags kväll kom Nadine hit till mig, vi åt middag nere i restaurangen och delade på en efterrätt. Mycket gott! Sen satt vi på golvet i mitt rum och jag visade massa bilder från min afrikaresa och andra bilder i några timmar. Min mage ville inte vara med så jag fick springa till badrummet ett flertal gånger. Men nu har den återhämtat sig.
På lördags förmiddagen åkte vi hem till Johanna och det kallas huset. Nadine har sommardäck på sin bil så det tog dubbelt så lång tid att åka än vad det vanligtvis brukar göra när det är barmark. Men fram kom vi till slut. Vi åt lunch och dansade loss i köket. Sen lämnade Nadine oss och Johanna började göra iordning mig. Hon lockade mitt hår och sminkade mig. Jag kände mig som hennes docka. Vid sju tiden skjussade Giles oss till den skottska dans, poét kvällen (?).  Det var väldigt blandade åldrar och mycket folk. Det hölls tre tal på Gaelic, vi förstod i princip ingenting. Utan vi satt bara och log och skrattade när alla andra skrattade. Sen serverades det Haggis, det första gången jag åt det och jag tyckte det var helt ok, inget  som jag kanske vill äta varje dag. För er som undrar så innehåller haggis lever, inälvor, havregryn, lök och olika kryddor. I vanliga fall så gillar jag inte lever, men det smakade inte alls lever så det gick bra. Sen serverades det efterrätt och när alla var mätta och belåtna så sköts borden in till väggen och det bjöds upp till traditionell dans med live musik. Nästan alla män bar kilt under kvällen. Jag dansade en dans som kallas Gay Gordons, mannen i mitten mellan två kvinnor. Den var ganska simpel men lite små rolig. Det var i alla fall väldigt kul. Framåt 22tiden blev vi upplockade och for hemåt.
Idag så bestämde vi oss för att gå ut till stora vägen så Nadine skulle slippa köra i all den nyfallna snön. Det tog oss 1h att gå. Jag bar på en tung väska och det var uppför nästan hela tiden. Dagens motionspass!
Vi åkte och handlade innan vi tillslut landade hemma hos mig. Vi trängdes i det lilla köket men lyckades åstadkomma lunch. Sen färgade vi Johannas hår och under verkningstiden gjorde jag och Nadine ansiktsmask. När alla var fräscha och fina så gjorde vi iordning för att göra chokladfondue. Det var himmelskt gott :D
Sen däckade vi i soffan och zappade mellan olika tv kanaler. Sen så åkte flickorna hem till sitt. En väldigt trevlig och rolig helg med mycket skratt och tokigheter.

Nu ska jag snart krypa ner i sängen och kika på desperata hemmafruar!

Puss
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp